Afbeeldingsresultaat voor kweetet logo

    Gerelateerde afbeelding

    
     

Apps - websites - games

 • iMotion  
  Maak een stopmotion film.
 • Ren Marko !    
  Het spel Ren Marko! daagt leerlingen uit om de principes van het programmeren te gebruiken om Marco van z'n vertrekplaats naar z'n bestemming te bewegen. Om dat te doen moeten de leerlingen een script samenstellen. Je kan het spel online in je browser spelen maar ook als App.
 • Scratch   

  Scratch biedt leerlingen een kleurrijke visuele programmeertaal aan waarmee ze plaatjes, foto's, muziek en geluid kunnen combineren tot interactieve bouwsels. 

  Als je een programma wilt maken in Scratch, klik je simpelweg grafische blokken aan elkaar tot stapels. Wat in een stapel zit kun je steeds veranderen, zelfs als een programma al draait. Dat maakt het makkelijk om terwijl je bezig bent steeds weer opnieuw te experimenteren met nieuwe ideeën.

 • Programmeren met Blocky 
  Leerlingen leren programmeren met Blockly, een visuele programmeertaal waar ze blokken kunnen slepen en neerzetten om code (in Java) te schrijven. 
  Blockly werkt visueel. Elk blokje komt overeen met een lijn van echte Javacode.
 • Daisy The Dinosaur 
  Learn the basics of computer programming with Daisy the Dinosaur! This free, fun app has an easy drag and drop interface that kids of all ages can use to animate Daisy to dance across the screen. Kids will intuitively grasp the basics of objects, sequencing, loops and events by solving this app's challenges. After playing Daisy, kids can.
 • Hopscotch  
  Programming for kids. Make games, stories, animations and more.
 • Ko de Kraker 
  Met Ko de Kraker leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ko moet opdrachten krijgen om zijn weg te vinden binnen het doolhof. Leerlingen kiezen uit een lijstje de opdrachten die nodig zijn zodat Ko de noot kan kraken.
 • CodeCombat 
  Het kan erg ontmoedigend zijn als je voor het eerst programmeercode ziet. Het is echter helemaal niet zo moeilijk als het lijkt - zo lang je maar de juiste leermethode hebt. Een groep programmeurs wilde het erg toegankelijk maken. Zo is CodeCombat ontstaan, een browsergame waarin je acties uitvoert door Javascript-commando's in te voeren. Misschien niet echt voor de basisschool, maar in het zesde leerjaar kan je er misschien wel enkele leerlingen voor warm maken.

Oefensites gebonden aan een methode