Oefensites gebonden aan een methode

 

Apps - websites - games

 • Ijsjes verkopen - tafels oefenen 
  Frits de ijsco pinguin staat met zijn ijscokar ijsjes te verkopen. Het is erg druk met klanten en jij moet Frits helpen met afrekenen. Reken de sommen uit en help Frits om zo snel mogelijk door te gaan naar de volgende klant.

 • Interactief klokkijken  

  Via deze app kunnen leerlingen het klokkijken inoefenen. In de gratis versie zitten twee spelletjes: stel de tijd in en stop de klok.

  Stel de tijd in:
  Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (er wordt enkel geoefend met uren). Ze verzetten de wijzers van de digitale klokken zo dat op beide klokken hetzelfde tijdstip staat.

  Stop de klok:
  Leerlingen zien de tijd op een digitale klok (tot op de minuut nauwkeurig). De wijzer van de analoge klok tikt verder. Leerlingen stoppen de analoge klok wanneer dezelfde tijd als op de digitale klok getoond wordt.

 • Ko de Kraker 
  Met Ko de Kraker leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ko moet opdrachten krijgen om zijn weg te vinden binnen het doolhof. Leerlingen kiezen uit een lijstje de opdrachten die nodig zijn zodat Ko de noot kan kraken.